måndag 13 april 2009

Äntligen............

I onsdags var jag på första sammankomsten för en apporteringskurs med Dogs and Dummies. Det är två killar som håller i detta som heter Kent och Gert. Jag har träffat dem tidigare när jag var på en prova på jaktträningsdag med Tollarklubben för säkert två år sedan. Sedan var jag funktionär på ett workingtest förra året där jag hamnade på en station där Kent var domare.

Det var då jag förstod att de var ett team och höll i kurser. Kort därefter fick jag anmält mig och sedan fick jag gå på "audition" för att se om vi fick vara med på kursen. Det krävdes en viss grundlydnad.

Så efter allt detta har jag nu varit iväg på första kurstillfället.

Som en del av er vet så har jag ju gått en kurs i apportering tidigare men det var total katastrof eftersom jag hamnade på en kurs som förutsatte att jag skulle veta saker om jaktträning och man skulle helst inte ställa dumma frågor. Vilket jag givetvis gjorde. Det var en rörig och jobbig kurs och passade inte mig och Guinness alls. Så nu var jag väldigt laddad att få börja om.

Jag måste säga att detta är nog den bäst kursen jag har gått på hittils. Vi är uppdelade i grupper och får göra lite olika övningar. Det förklaras varför man ska göra saker och det är en avslappnad och positiv stämning.

Där var en löptik med och tränade vilket var ju väldigt bra träning för Guinness. Han stack till henne vid ett tillfälle istället för att komma tillbaka med en dummy till mig.... men jag fick då klara besked på vad jag skulle göra i de här situationerna. Och det inbegrep inte att jag skulle ta i min hund och vara jättearg (som förra kursen tyckte).

Nä, det var lugnt och stilla, gå till min hund och koppla honom. Tanken är hela tiden att det ska vara tryggt hos matte. Äntligen klara besked....

Detta är ett ypperligt tillfälle att träna på att Guinness ska fokusera på mig och jag tror det kommer att hjälpa mig när vi sedan kommer till flera lydnadstävlingar. Som sagt så sitter ju momenten bra hemma så det handlar ju om att klara dem i tävlingssituationen.

Så det är en ganska nöjd Malin som trots den långa resan till Asmundtorp tycker att det är helt klart värt besväret.

Sedan har jag ju ett annat liv utanför hundlivet....

Vi är mitt uppe i tapetsering av vårt kök.Jag står i vasken och Rune är tapethållare.....Niclas är bakom kameran.

Vi hoppas att vi ska få upp det sista idag...

5 kommentarer:

Pamela sa...

Så skoj o läsa om att det e bättre på den kursen! Hoppas verkligen det ger er jättemycket o sen får du gärna föra vidare några kloka saker till oss andra :)
Det ser ju ut till att bli fint i köket!!

Anna o Pelle sa...

Låter mycket mer positiv än den dära andra kursen du gick på, skoj! Ser framemot när du kan visa oss andra litta grajjor på träningsträffarna!?
Vad duktiga ni är med tapetseringen! När jag och sambon skulle tapetsera, fick jag ta en time out efter ett tag... blev så frustrerad när Peter drog ner tapeten för 5:e gången för att han inte tyckte att den satt rätt... Hihi, petiga peter kallas han.
Roligt att du uppdaterat bloggen, we like! ;)

Malin sa...

Lääänge sen jag var här - sorry..
Hoppas att kursen kommer att passa er! Ser ut som det blir finfint i nytapetserade köket!

Karin L sa...

Nämen, ställde du frågor. Kan jag aaaaalllllldrig tänka mig :-)
Lycka till iaf

Lucas & Co sa...

Så skoj med en bra kurs! Vi ska gå valpkurs med start på söndag, spännande =). Fint ni får det i köket, ni e så händiga så. Kram på er!