söndag 7 september 2008

Tävling i Burlöv

Då har vi varit ute igen. Efter förra veckans besvikelse så har vi legat i hårdträning denna veckan. Jag hade en 10 minuters intensiv träning med Agneta i måndags vilket fick mig på bättre tankar och kände lite hopp. Sedan har jag koncentrerat mig på att träna med så mycket störning som möjligt. Höjdpunkten var att gå linförighet på Södervärn under rusningstrafik och träning med ankor och annat i Pildammsparken. Så det har gått bra denna veckan och jag hade utarbetat en tydlig plan för dagens tävling..

Jag har tagit ner målsättningen från att vara att ta 160 p till att ha så bra kontakt med min hund jag bara kan. Tanken är att har jag kontakt så kommer resten av sig själv.

Jag hade vissa saker jag hade bestämt att jag skulle göra.

1. Fråga vilken plan vi skulle vara på för att ha en tydlig plan för uppvärmning
2. Inte busa för mycket med Guinness utan försöka få fokusering genom belöning med godis innan vi gick in i ringen
3. Låtsas lägga en boll i gräset utanför planen innan jag gick in.

Jag klarade av de två första.

Bollen glömde jag helt. Ett annat exempel på min nervositet var att jag hade ryggsäcken på ryggen när jag hämtade Guinness i bilen. Jag tänkte för mig själv att jag får inte glömma att lägga av den innan jag går in. Jag märkte under platsliggningen när jag skulle sätta händerna bakom ryggen att jag fortfarande hade ryggsäcken på ryggen.........

Så här såg poängen ut:

Platsliggande 10 fick säga ligg två ggr men det märkte inte domaren (jättenöjd)
Tandvisning 9.5 Lite glad
Linförighet 5.5 nos, brist på följsamhet (trots sämre poäng än sist så hade jag stundtals riktigt bra kontakt. Därför är detta en förbättring från förra gången även om det inte reflekteras i poängen . Känslan var bättre.)
Läggande 8 ngt sakta (nöjd med detta eftersom de två senaste gångerna har inte lagt sig alls utan gjort ställande istället)
Inkallande 6.5 lov (där stod ngt mer men jag kan inte läsa det) Är väldigt besviken för det var inte bara en lov och sedan till matte utan en lov och snusning, går runt lite innan vi kan tänka oss att komma till matte)
Ställande 9.5 ngt steg (väldigt nöjd)
Apportering 8 nosar före apportering (han var duktig ska bara träna bort nosandet.
Hopp över hinder 5 dk, avslut dåligt (han nosade innan hindert och jag fick inte kontakt även om jag sa ett kraftigt fot. Han nosade även efter hindert och kom intill mig efter jag sagt fot kraftigt men satte sig aldrig (snacka om förbannad på honom).
Helhetsintryck 7 Brister stort i samarbete

Totalt fick jag 150.5 p vilket var en förbättring från sist. Jag är glad att jag inte har nollat på något moment men väldigt missnöjd med framförallt inkallandet och hoppet. Linförigheten var en förbättring och det försöker jag fokusera på.

Jag tycker att jag har nått min målsättning att han ska vara med mig mer. Även om han inte var med hela tiden så var han med mer än han var förra gången. Känslan var bättre denna gången men ofoget vid inkallning och hoppet är inte bra alls.

Nu ska vi tävla om två veckor igen. Jag har tänkt försöka få lite tips från instruktörerna på klubben så jag har en plan för de här veckorna. Men planen hittils är att köpa en bok om tävlingspsykologi så att jag kan få bort lite nervositet och sedan ska jag träna med mycket störning.

So long...


8 kommentarer:

Malin sa...

Bra Malin!!

Framförallt bra att du förstått att det är känslan som räknas o inte poängen (visst "räknas" poängen, men i början är det så mkt bättre att koncentrera sig på annat - det gör mer för framtida tävlingar)

Du ska se att när ni fått lite mer rutin & "gått ihop" er i tävlingssammanhang så kommer det att bara flyta på! Men det är ju hundar o inte robotar vi jobbar med o det går inte alltid att förutsäga vad en hund tar sig för ;o)

Hoppas vi kan få till ett träningspass snart!

//Malin

Avanti, Molly & Linda sa...

Hej!
Måste ju säga att jag e imponerad av din plan =). Tänk att bara HA en plan, du e ju superduktig som verkligen planerar och tänker ut vad du ska träna på. Jag planerar inte alls, bara kör på, inte så bra alla gånger. Det sägs ju att det e bättre med 30 minuters planering och 10 minuters träning än tvärtom.
Linförigheten är ju det svåraste momentet....hunden ska lyckas hålla kontakten länge utan att tröttna. Jag har ju som du vet själv inte lyckats så bra med detta med Avanti. Vi har lyckats tack vare de andra momenten istället. Väldigt synd på hoppet, du fick ju 10 på det sist juh!
Du e kanonduktig som kämpar på, det e viktigt att inte ge upp bara för att det inte går precis som man tänkt sig. Hips vips så lossnar det för er båda och ni har ert första pris!
Kämpa vidare, du har rätt inställning! Kram kram

Anna & Pelle sa...

Det låter som att det snart kommer att lossna!!! Riktigt bra poäng på grejer du tränat stenhårt på!
Jag hoppas att vi kan stötta varandra i Lund. Vi ses på tisdag hoppas jag! Kraaaaaam!

Pelle o Anna sa...

Hej Malin!
Det blir ingen tävling för mig på söndag =(. Jag håller tummarna för dig och Guinness, jättehårt!

Pelle o Anna sa...

Hörru! Nu var det länge sedan du uppdaterade!!! Vad hittar ni på om dagarna??? Ska vi träna ihop nästa vecka?

Jenny sa...

Hej!
Detta är Jenny med border collien Zorro som skriver. Hittade hit genom Lindas blogg. Du och jag träffades på Svedalas brukshundsklubb en gång i somras och tränade lite ihop. Det var kul att läsa lite om ditt och Guinnes tävlande här i bloggen. Hoppas vi ses nån mer gång. Jag går just nu allmänlydnadskurs med Zorro. Du får gärna kolla in min blogg. MVH Jenny

www.vallhundenzorro.blogspot.com

Anna & Pelle sa...

Hej Malin! Nu har jag utmanat dig! Gå in på min blogg och kolla!

Pelle o Anna sa...

God Jul Malin!
Det är banne mig dags att du uppdaterar bloggen!!! Man kan skriva om andra saker än om tävlingar, KOM IGEN!
Ha det gott och sköt om er allihopa!
Kramen