lördag 5 juli 2008

Jag har fallit för grupptrycket....

Helt ovetandes om vad jag gav mig in på så var jag på min första träningstävling i lydnad tillsammans med några tjejer från Svedala brukshundklubb. Jag i min lilla värld tänkte att ja men vad trevligt vi är flera som åker. Då är där några andra att snacka med. ...

Helt plötsligt rycks jag med i ett glatt gäng tjejer som är fulla av entusiasm och energi. Skit kul.
Lite visste jag att hundträning inte bara innebär träning och tävling utan också att hänga med i det moderna samhället... Snart fick jag besked på att man måste ju ha en blogg.....!!! Niclas har många gånger sagt att jag borde ha en blogg men det är mycket lättare att stå emot en ensam man än ett gäng hundtokiga tjejer. Så här är jag nu och skriver mitt första inlägg på min alldeles egna blogg.

Min blogg kommer naturligtvis att handla om vad jag och Guinness hittar på med vad gäller träning och annat men det finns ju lite andra saker i livet också så det får bli lite av varje. Eftersom jag har en del vänner i England så tänkte jag varva mina inlägg så att det blir på svenska ibland och engelska ibland.

Jag kan ju inte var sämre än alla andra utan får då börja med att rapportera om vår första officiella tävling i lydnad. Efter vår träningstävling i Bjuv var jag i ett par sekunder tveksam till att ställa upp veckan efter i Oxie eftersom jag hade en del tveksamheter i ett par moment. Men jag la snabbt undan dom tankarna och sa til mig själv att ta det här som en träning och vägvisare. Jag är nu väldigt glad att vi var med.

Så här såg mina resultat ut.
Platsliggande 10 (Jag antar att domaren inte hörde honom gnälla eller byta sida)
Tandvisning 10
Linförighet 6 kort koppel, vxl pos, halter, sp march
Läggande 0 lämnar förare
Inkallande 9 avslut
Ställande 8 trp, steg
Apportering 5 lägger sig, släpper
Hoppöver hinder 10
Helhetsintryck 9 tappar fokus något.

Den totala pängen blev 149 (en halv poäng mindre än träningstävlingen).

Jag är nöjd med mina resultat med undantag för läggandet under gång. Vi fick en 10 på det momentet på träningstävlingen och Guinness är jätteduktig på det. Men han fick lite hjärnsläpp och glömde bort att han gick fot med matte och vandrade iväg framför mig innan jag hade hunnit säga ligg. Annars vet jag sen träningstävlingen att jag måste träna på apportering och linförighet.

Summary for any English readers.

I have been to my first official obedience competition. We did a practice run two weeks ago which was ok. The official competition was last Thursday. It all went well. My heart rate did eventually go down.... Since I am not used to talking about dog competitons and training in English (horse vocabulary does not seem to work) I now realise that I will have to read up on the vocabulary so that it will be some kind of interesting read for you too. I will get back to you on this.
(Just realised that this was not at all a summary of what I have written in Swedish).

2 kommentarer:

Avanti, Molly & Linda sa...

Yeeey! Visste väl att vi skulle få omkull dig =). Kanonfin sida, å jädrans va du e duktig på engelska oxå! Antar att vi får höra historien bakom någon gång.
Nu har vi alla en blogg, kul!
Vi ska cykla iväg till våra grannar som oxå har briard, och äta middag. Ha det gott, vi ses, kram!

Pelle o Anna sa...

Hej Malin! Trevligt att du äntligen hoppat på blogg-tåget! Ska bli väldigt roligt att läsa om era äventyr (som sagt, ALLT behöver ju inte bara handla om hundar... *skrattar*). Vi hörs av!
Kramen!