torsdag 28 augusti 2008

Retrieverkurs fortsättning....

Ja nu har jag faktiskt varit på min kurs två gånger sedan jag skrev sist. Jag kan säga att förra gången var ingen höjdare alls. Det blev alldeles för långa väntetider för hundarna och för lite action så Guinness höll på att krypa ur skinnet och jag var något frustrerad. Men vi var iallafall ute på ett fält och fick hämta dummysar.

Idag har jag också varit iväg och det var mycket bättre. Vi började med flera övningar med inkallningar och sitta kvar. Guinness är faktiskt duktig på att sitta kvar men det är inte helt lätt när det kommer hundar fram till honom och stör. Men bra träning iallafall. Vi satte bland annat hundarna i en cirkel och gick själva ut från cirkeln och sedan joggade ett varv runt hela cirkeln utan hundar. Guinness satt hela tiden och hade bra koll på mig.

Sedan gick vi ut i skogen....På en smal skogsväg fick vi sätta hundarna på rad och sedan själva ta två steg från dem. Sedan skulle sista man springa fram för att kalla in sin hund förbi alla hundar och människor. Det klarar han men problemet är att faktiskt stanna vid matte och inte springa förbi henne... Ja sedan var han inte helt bekväm med att en hund fick hoppa över honom för att komma fram. Han reste sig men gick ingenstans..

Sedan bar det av in i den riktiga vegetationen. Där blev det uppdelning i grupper där en grupp apporterade dummysar och den andra apporterade vilt. Detta innebar att det inte blev så mycket dötid. Guinness fick apportera dummysar eftersom vi aldrig har tränat på vilt.

Jag hade lite roligt åt en av tjejerna som kastade dummysar..man ska ju säga kvack kvack så där lite käckt för att hundarna ska bli observanta. Den här tjejen lät mer som en höna.. lustigt värre.

Sedan fick vi prova med lite vilt. I realiteten betyder detta att Malin tar död and och lattjar runt för att få Guinness intresserad. Det blev han men samtidigt lite konfunderad. Sedan slängdes den iväg en väldigt kort bit för att se om han skulle ta den. Lite skeptisk men han tog den till slut en lite stund. ..med betoning på liten..

Ja menar vad brukar ni göra en vanlig torsdag kväll......lattjar inte ni omkring med döda fåglar....?

Sedan fick vi avsluta med ett sök. Ca 5 dummysar blev utlagda och Guinness fick hämta tre. Han var jätteduktig. Han älskar att söka. Han har bra fart ut och hittar dem ganska lätt. Sedan kommer han mot mig men är lite ovillig att lämna dummysen till mig. Så det är vad vi ska träna på.

Så idag har varit en ganska bra upplevelse. Det ända jag tycker är jobbigt är deltagare som är lite för våldsamma mot sina hundar för min smak. Men jag antar att de skulle säga att jag är alldeles för mesig.

Jag tror iallfall inte att jag ska hålla på att ta i Guinness allt för mycket för jag tror att han bara kommer att dra sig ifrån mig ännu mer då.....vi får väl se...

Nu ser jag fram emot lydnadstävling i Tollarp på söndag. Denna gången är taktiken att träna så lite som möjligt så han är riktigt sugen på söndag... vi får väl se om den taktiken håller.


Och här har vi lite till dom som mest tycker om att titta på bilder.....

Guinness innan vi fick honom (visst ser det ut som han ler)

Här har vi Guinness som en mera mogen man..

2 kommentarer:

Pamela sa...

Kul att kursen var lite bättre i dag =) Shit så söt han var när han var valp o nu också förstås! Lycka till på söndag!

Pelle o Anna sa...

Hej Malin! Det är så roligt att läsa vad ni har för er, tycker ni är så himla duktiga! JAG tycker inte att du är mesig, utan klok som kör alternativ korrigerings metod. HEJJA!
Ha det så gott!