lördag 2 augusti 2008

Trevligt ekipage -stundtals okoncentrerat.....

Hmm... det var en understatment om ni frågar mig.
Nu har vi alltså varit på vår andra tävling i vår lydnadskarriär. Denna gången var jag inte nervös hela dagen utan bara från det att jag kom hem och började packa mina saker.

Jag kom dit i god tid och hittade Linda och Malin B som också skulle tävla. Anna dök också upp och fick bli kamera ansvarig. Hon såg riktigt proffsig ut med min videokamera och Linda's stora fina kamera.
Det var trevligt att snacka med dem så jag tänkte att jag tar ut Guinness sedan och hämtar mina saker.

Så kom vi till lottningen om startnummer och vad lyckas jag med. Jo jag fick startnummer 1 PANIK. Shit jag har ju inte haft Guinness ute och kollat läget. Jag hämtar hunden, ryggsäcken, video kameran och Guinness godis väska och försöker ta mig fram med hela min packning bland hundar, hussar och mattar. Jag hör hur de ropar från ringen start nummer 1 MALIN JOSEFSSON. Jag ser bara ett hav av hundar och människor att ta mig fram igenom....De ropar igen ....JA JAG KOMMER får jag ropat. Slängt ifrån mig mina saker och in i ringen. Guinness är på planeten okoncentrerad och faktum var att jag nog vad där med honom. In i ringen och platsliggningen kan börja. Publiken är väldigt nära och Guinness väldigt nyfiken på vad som händer runt omkring. Han gnällde ett par gånger och när det var ca 15 sek kvar av en orolig platsliggning bestämmer sig Guinness för att gnälla till och sätta sig...attans. Men eftersom han inte går någonstans så fick jag ändå en femma.

Sedan var det dags för tandvisningen och den var inga problem utan jag fick en tia. Nu var det ut ur ringen för att värma upp. Jag ser mig omkring och får panik för andra gången ....jag ser ingenstans att värma upp. Guinness är fortfarande på planet okoncentrerad och jag har själv rest till planet panik. Jag hittar en remsa gräs bakom ett hus men tiden är knapp och jag måste hela tiden gå och kolla så att jag inte ska in i ringen än. Så det blev inget bra alls. Det var bara att bita i det sura äpplet och inse att vi kan inte göra den uppvärningen vi skulle vilja utan vada genom alla människor in till ringen och hoppas att han där skärper sig.

Här är resultatet..

Platsliggande 5 Ljud, skall, sitter
Tandvisning 10
Linförighet 7 sitter ej i vänster halt, drar sig från föraren, avslut
Läggande 8,5 framföringDK (vet fortfarande inte vad jag gjorde)
Inkallande 9 lov, sned sittning
Ställande 8 framföring DK, DK sitt (vet inte heller vad jag gjorde för DK)
Apportering 7 tugg (klar förbättring sedan sist när han la sig ner med apporten)
Hopp över hinder 8,5 DK avslut (spannen med apporterna stod snett bakom mig ett högt FOT fick avhjälpa smitning)
Helhetsintryck 8,5 Trevligt ekipage, stundtals okonc.

Jag kommer ihåg att jag blev förvånad varje gång jag såg poängen för jag upplevde allting som en katastrof . Men jag antar att det var så att jag inte hade kontroll och kände att Guinenss inte var med mig. Jag vet ju hur duktig han kan vara.
Men domaren tyckte om oss verkade det som. Sedan kunde jag sjunka ner bredvid kamera ansvariga Anna och gav nog henne sår i öronen för all nervositet släppte och då glappar munnen istället. Sorry Anna...
Sedan var det dags för Linda, magen och Avanti... De var helt imponerande. Jag fattar inte hur hon gör.. Malin B var i en annan grupp så det såg vi inte men hon var som mig inte helt nöjd.
Sedan fick vi fikat lite och väntat på prisutdelningen. Resultaten kom upp och det visade sig att jag hade fått 153,5 poäng vilket är en förbättring från förra gången men min målsättning var över 160 så det var samtidigt en besvikelse.
Så var det dags för priutdelning och hör och häpna ..........JAG FICK EN TREDJEPLACERING vilket innebar en pokal och en apa med ett brett, rosa smajl. Det var jätteroligt och väldigt kul att kunna glädjas åt när jag egentligen inte var så nöjd med prestationen. Sedan har vi stjärnan i "vårt lag" Linda som knep en välförtjänt första placering.

Så det var en ganska glad Malin och en trött Guinness som åkte hem för att hålla fredagkväll sådär vid 9.30...

4 kommentarer:

Pelle o Anna sa...

Åja, mina öron är härdade sedan tävlingen i Tollarp när Linda och jag samåkte (hon vann ju då också, rackarn)!
Det var roligt att vara med och hejja, men det är roligt att stötta varandra också när vi tävlar samtidigt. Vi får kolla igenom vilka tävlingar som kommer?! Ha det gott!

Pamela sa...

Hej! Det e ju inte dåligt! Grattis! :D så himla skoj! Trist jag inte var där o tittade på men det kommer fler tävlingar ;)

MALIN sa...

Grattis till tjusig placering
och en apa som du bytte bort ;o)
*eller hur var det nu, det
var väl jag som fick apan??*

Så är det i tävlingsvärlden -
det blir inte alltid som man tänkt
sig, men efterhand man får mer rutin så lär man sig hantera det
och lösa det på bästa sätt!

Jag missade ju tyvärr dig =(

Avanti, Molly & Linda sa...

Linda, magen och Avanti haha....undrar om man får vara två förare på plan med en hund....=).
Tack för dina fina ord oxå =).
Du å Guiness är ju jätteduktiga! Tänk att du fixade ändå en tredjeplacering med sån kaos i huvudet. Jag drog lottnr 18, dvs sist av alla, när vi var i Bjuv, å jag säger hellre det än nr 1!
Klart ni snart kommer ta ert första pris! Hips vips bara lossnar det ska du se =).
Kram Linda, magen och Avanti